Rántott hús deluxe

2016/01/23. - írta: némethzsófi

rantott_hus.jpg

Nem mindig vágyunk különleges ételre, ugyanakkor unalmas fogásra sosem. Akik egyetértenek ezzel, azoknak biztosan elnyeri tetszését a klasszikus kabátos hús még klasszikusabb körettel tálalva. Picit azért mégis csavarunk az összetevőkön: a hús bundájába zabpehely kerül, a rizst mogyoróval pirítjuk.

Hozzávalók

fejenként 2 szelet karaj

só, bors

liszt

tojás

zsemlemorzsa

nagy szemű zabpehely

étolaj

vaj

előfőzött barnarizs (gyorsrizs)

szeletelt földimogyoró

olívaolaj

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz a tojásokat felverjük és enyhén sózzuk. 6 szelet húshoz körülbelül 2 tojás elegendő. A zsemlemorzsát és a zabpelyhet 1:1 arányban keverjük. Azért használunk nagy szemű változatot, mert az egyrészt mutatósabb, másrészt az apró szemű megégne. A szokásos módon bundázzuk a húst: liszt – tojás – morzsa.

Serpenyőben étolajat melegítünk, és kevés vajat olvasztunk fel benne, ez kellemesen hat a hús és a bunda zamatára, állagára. Mikor felforrósodott a zsiradék, egyszerre maximum két hús helyezünk a serpenyőbe, és lassan, fedő alatt sütjük meg őket. Mikor az egyik fele már kellemesen piros, megfordítjuk. Akkor vegyük ki, ha egy villával könnyedén át tudjuk szúrni a húst.

A rizst kifőzzük, de akár maradék rizst is használhatunk. A lényeg, hogy pergő állagú, és ne krémesre készült legyen. Serpenyőben kis olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, és kiegészítjük a mogyoróval. Magas lángon többször átforgatjuk, mikor kellemesen pirult, a friss, ropogós rántott husival tálaljuk.

Fél óra alatt elkészülünk az étellel, így akár a piacozásból fáradtan, és főleg éhesen hazaérve is könnyedén összeállítható ebéd.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://libazsur.blog.hu/api/trackback/id/tr638305380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miyagawa 2016.01.24. 19:10:44

Az ötletet elloptam :)
Normál rizs, sióval és petrezselyemmel. Rántott csirkemell (Az volt itthon), szezámmag és zabpehely keverékébe bundázva, uborkasaláta.
Jó volt, kösz az ötletet.

némethzsófi 2016.01.24. 19:13:27

@miyagawa: Örülök, hogy kipróbáltad! :)

Alotharian 2016.01.25. 13:40:52

Zabpehellyel még soha nem próbáltam a panírt, de szezámmaggal, mogyoróval és dióval már igen. Egyébként mindenféle maggal lehetne.

A karajt egyébként nem szeretem, én biztos más húst sütnék.
süti beállítások módosítása
http://libazsur.blog.hu/