Nem mindig vágyunk különleges ételre, ugyanakkor unalmas fogásra sosem. Akik egyetértenek ezzel, azoknak biztosan elnyeri tetszését a klasszikus kabátos hús még klasszikusabb körettel tálalva. Picit azért mégis csavarunk az összetevőkön: a hús bundájába zabpehely kerül, a rizst mogyoróval pirítjuk.
Hozzávalók
fejenként 2 szelet karaj
só, bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
nagy szemű zabpehely
étolaj
vaj
előfőzött barnarizs (gyorsrizs)
szeletelt földimogyoró
olívaolaj
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz a tojásokat felverjük és enyhén sózzuk. 6 szelet húshoz körülbelül 2 tojás elegendő. A zsemlemorzsát és a zabpelyhet 1:1 arányban keverjük. Azért használunk nagy szemű változatot, mert az egyrészt mutatósabb, másrészt az apró szemű megégne. A szokásos módon bundázzuk a húst: liszt – tojás – morzsa.
Serpenyőben étolajat melegítünk, és kevés vajat olvasztunk fel benne, ez kellemesen hat a hús és a bunda zamatára, állagára. Mikor felforrósodott a zsiradék, egyszerre maximum két hús helyezünk a serpenyőbe, és lassan, fedő alatt sütjük meg őket. Mikor az egyik fele már kellemesen piros, megfordítjuk. Akkor vegyük ki, ha egy villával könnyedén át tudjuk szúrni a húst.
A rizst kifőzzük, de akár maradék rizst is használhatunk. A lényeg, hogy pergő állagú, és ne krémesre készült legyen. Serpenyőben kis olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, és kiegészítjük a mogyoróval. Magas lángon többször átforgatjuk, mikor kellemesen pirult, a friss, ropogós rántott husival tálaljuk.
Fél óra alatt elkészülünk az étellel, így akár a piacozásból fáradtan, és főleg éhesen hazaérve is könnyedén összeállítható ebéd.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
miyagawa 2016.01.24. 19:10:44
Normál rizs, sióval és petrezselyemmel. Rántott csirkemell (Az volt itthon), szezámmag és zabpehely keverékébe bundázva, uborkasaláta.
Jó volt, kösz az ötletet.
némethzsófi 2016.01.24. 19:13:27
Alotharian 2016.01.25. 13:40:52
A karajt egyébként nem szeretem, én biztos más húst sütnék.