A csicseriborsó nagyon hálás alapanyag, legtöbben humuszként fogyasztják. Nagyon tápláló, és sok fűszer a barátja, így többféle irányba indulhatunk vele. Én ezzel a recepttel Indiát vettem célba.
Hozzávalók
1 db üveges főtt csicseriborsó, kb 400 gramm
1 vastagabb szelet húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
1 kanál libazsír
1 pohár natúr joghurt vagy tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
indiai fűszerek: kurkuma, korriander, római kömény
kakukkfű
só
bors
A húsos szalonnát apró kockára vágjuk, és megpirítjuk a libazsíron. Ha ezzel megvagyunk, jöhet rá a szintén apróra vágott hagyma, amit addig párolunk, míg egészen puha lesz. Mivel azt szeretnénk, hogy az egész ételt átjárja a meleg fűszerek aromája, a forró zsiradékra szórjuk őket, hogy kiengedjék erejüket. Én indiai fűszerkeveréket használtam, aminek a kurkumától szép sárga színe van, mely harmonizál a csicseriborsóval. Ha keveréket használunk, nem is kell sózni-borsozni külön, és az arányokat is könnyebben eltaláljuk. Ezután hozzáöntjük a csicseriborsót levével együtt. Mivel már a zöldség főtt, nem kell sok idő, hogy megpuhuljon, fedő alatt kb. 10-15 perc elég is neki. Ha úgy látjuk, nem elég hosszú a leve, pótoljuk vízzel. Semmiképp sem alaplével, mert felborul a fűszerezés harmóniája. A joghurttal elkeverjük a keményítőt, hogy kissé besűrítsük a levesünket, és selymes állagot kölcsönözzünk neki, a már készre főtt ételhez adjuk, és megvárjuk, hogy még egyszer felforrjon.
Forrón tálaljuk, sajtos grillezett lapos kenyérrel. Hideg téli estékre hibátlan választás, átmelegítő és igencsak laktató finomság.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Keralai kókusztejes halcurry - recept 2015.12.08. 06:20:34
Trackback: JÁTÉK és recept: a világ legjobb lencsefőzelékével most még nyerhetsz is 2015.12.08. 06:20:16
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.