Imádom a sült krumplit. Egyekesek szerint a 7x7-es, mások szerint a szalma, vagy a hasáb, de van olyan is, aki szerint a mekis, vanília fagyival az igazi. Szerintem mindegyik tuti. Meg az én verzióm is, ami picit eltér a hagyományostól, már csak azért is mert különlegesen finom.
Hozzávalók
3-4 db nagyobb burgonya
2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, lehet füstölt is
1 evőkanál nagy szemű só
3-4 evőkanál olivaolaj (lehet étolaj is)
Állítsuk a sütőt maximum fokozatra. Hámozzuk meg a krumplit, és karikázzuk fel kb. fél centi vastagon hosszanti irányban. Ne vágjuk vékonyabbra, mert akkor csipsz lesz belőle, de most puha, kívül mégis kérgesre sült finomságba szeretnénk harapni. Jó alaposan mossuk meg a burgonyakarikákat, és tegyük őket egy nagyobb keverőtálba. Külön keverjük össze az olajat és a fűszereket, hogy homogén elegyet alkossanak, máris önthetjük a krumplira, oszlassuk el jól, hogy minden szelet piros köntöst kapjon. Jöhet egy kisebb tepsi, vagy tűzálló tál, lehetőleg egy rétegben terítsük szét az alján a zöldséget. Fedjük le alufóliával, így puhítsuk, majd vegyük le, és pirítsuk, amíg fűszerkéreg nem keletkezik a sültkrumplin.
Hideg sörrel és egy jó filmmel az igazi.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Parajpuding 2016.01.07. 20:35:39
némethzsófi 2016.01.07. 20:38:41
malkolmcole 2016.01.07. 22:22:05
Gyorgy Nagy 2016.01.07. 22:22:08
némethzsófi 2016.01.07. 22:23:34
némethzsófi 2016.01.07. 22:24:49
funfun 2016.01.08. 17:11:29
Változtass a betűstíluson, nehéz olvasni.
némethzsófi 2016.01.08. 17:14:27
Köszönöm a kritikát is :)