Ennél több hozzávaló nem is kell egy izgalmas, mégis egyszerűen összedobható reggelihez, vagy vacsorához. Kívánkozik rá még egy kis bacon fodor, amit szintén egyszerűen elkészíthetünk, és teljessé tesz füstös ízével a kompozíciót.
Hozzávalók
szeletelt kenyér
paprikalekvár
1 db érett avokádó
2-3 szelet bacon
só
Kezdjük a bacon fodorral, hiszen ez készül a leghosszabban, összesen 6 percig. A szalonnaszeleteket félbe vágjuk, és fogpiszkálóra tűzzük úgy, hogy hullámot formálunk belőle. A közepesen forró serpenyőben körben helyezzük el a fodrocskákat, hogy egyformán piruljanak, időnként ránézünk, hogy a kellemesnél több pörzsanyagot ne kapjanak.
Amióta kontaktgrillem van, mindenhez használom, amihez csak lehetséges. A kenyeret is ezen pirítom, de természetesen a sima kenyérpirító is tökéletes ehhez a szendvicshez. A grilltől szép csíkokat kap a kenyérszelet, így inkább showelem ez, mint ízfokozó. Amíg a maradék előkészület tart, kellemesen megpirulnak a kenyerek.
A tálalás előtti utolsó mozzanat az avokádó meghámozása és felszeletelése. Érdemes érett, kívülről sötétbarna, de még nem túl puha gyümölcsöt választanunk. A puhább, érettebb avokádó inkább guacamoléhoz alkalmas, most nekünk kényelmesen szeletelhető, de érett darabra van szükségünk. Amikor megszabadítottuk a héjától és a magjától, kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. Pici sóval csalogassuk elő belőle a kissé diós ízt.
A bacon elkészült, ha jól sütöttük, a fogpiszkáló kivétele után szép hullám alakjuk marad.
Összeállítjuk a szendót: a frissen pirult kenyereket megkenjük a paprikalekvárral. Válasszunk olyat, ami picit csípős, így remekül kiegészíti a legyező alakban ráterített gyönyörű avokádó, és a füstös ízű bacon fodor.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.