Amerikai palacsinta sült szalonnával és chilis alma chutney-val

2016/04/24. - írta: némethzsófi

2mp-20160306-0008.jpg

Igazán laktató villásreggeli, melyben a sós és az édes fantasztikus elegyet alkot. Némi előkészülettel gyorsan összedobható egy vasárnapi villás reggelihez. Az ízeket a recept, a csodás látványt pedig Sziszó Rajzolat képei hozzák el nektek.

Hozzávalók az instant palacsinta tésztához

60 dkg liszt

5 dkg sütőpor

1 tk só

2 tk szódabikarbóna

5 dgk cukor

A sütéskor 3 főre

15 dkg az instant keverékből

2 dl zsíros tej (legalább 2,8%-os zsírtartalommal)

1 ek olvasztott vaj

1 db tojás

A feltéthez

6 szelet bacon

3 db közepes méretű alma

1 ek vaj

1 tk fahéj

1 tk gyömbér

1 tk chilipehely

3 tk barnacukor

1 csipet só

1,5 dl víz, vagy cider

Keverjük be a palacsintatésztát, hogy legyen ideje a szódabikarbónának kifejteni a hatását. Először a száraz hozzávalókkal kezdjük, majd adjuk hozzá a tojást és a vajat. A tejet apránként adagoljuk, miközben simára keverjük a tésztát, mert a liszt minőségétől, és a tojás méretétől függően változhat a tej szükséges mennyisége. A tészta sűrű legyen, kellemesen folyós, valahol a nokedli tészta és a közismertebb crépe tészta között. Mikor kész, hagyjuk pihenni minimum 30 percet, de akár több óra sem árt.

Az alma chutneyhoz mossuk meg a gyümölcsöt, szabadítsuk meg a magházától, és vágjuk 8 cikkre, melyeket aztán szeleteljünk fel 3-4 mm vastagságúra. Ne hámozzuk meg, mert akkor teljesen szétfő a gyümölcs. Serpenyőben hevítsünk vajat, dobdjuk rá fűszereket, a só és a cukor kivételével. Jöhetnek az almaszeletek, jól forgassuk át, hogy a fűszeres vaj mindenhol bevonja a gyümölcsöt. Vegyük alacsonyra a lángot, adjunk a gyümölcshöz 1 dl vizet, vagy cidert, a cukrot és a sót. Pótoljuk a folyadékot, ha teljesen elpárolódna. Puha, átlátszó almaszeleteket kell kapjunk, kellemesen fűszeres szósszal.

 Melegítsünk elő egy palacsintasütőt, és mikor már jó forró, kenjük át egy darabka vajjal. Keverjük át a palacsintatésztát, és öntsünk belőle a serpenyőbe egy kb. 5 cm átmérőjű kört, mely szépen kb. 8 centiméteresre terül majd. Mikor már elválik a serpenyőtől a tészta, és felmagasodott, fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. másfél percig. Süssük ki az összes tésztát, ügyelve rá, hogy minden palacsinta előtt vajazzuk a serpenyőt, és keverjük át a tésztát.

A sós ízt és a roppanósságot a bacon adja: süssük meg a szeleteket kontaktgrillen, vagy serpenyőben. Néhányat süssünk extra topogósra, hogy apró morzsákra tudjuk aprítani egy vágódeszkán.

Halmozzuk a palacsintákat toronyba, elválasztva a baconnel, öntsük nyakon az almaszósszal, és szórjuk meg a baconmorzsával.

 Nálunk ez az igazi villásreggeli libazsúr módra. Miután megcsodáltad Sziszó gyönyörű képeit, lepd meg vele azt, akinek szeretnéd, hogy jól induljon a napja!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libazsur.blog.hu/api/trackback/id/tr508658392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
http://libazsur.blog.hu/