Paprikás sültkrumpli

2016/01/06. - írta: némethzsófi

– forró finomság hideg téli estékre

sultkrumpli.jpg

Imádom a sült krumplit. Egyekesek szerint a 7x7-es, mások szerint a szalma, vagy a hasáb, de van olyan is, aki szerint a mekis, vanília fagyival az igazi. Szerintem mindegyik tuti. Meg az én verzióm is, ami picit eltér a hagyományostól, már csak azért is mert különlegesen finom.

Hozzávalók

3-4 db nagyobb burgonya

2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, lehet füstölt is

1 evőkanál nagy szemű só 

3-4 evőkanál olivaolaj (lehet étolaj is)

 

Állítsuk a sütőt maximum fokozatra. Hámozzuk meg a krumplit, és karikázzuk fel kb. fél centi vastagon hosszanti irányban. Ne vágjuk vékonyabbra, mert akkor csipsz lesz belőle, de most puha, kívül mégis kérgesre sült finomságba szeretnénk harapni.  Jó alaposan mossuk meg a burgonyakarikákat, és tegyük őket egy nagyobb keverőtálba. Külön keverjük össze az olajat és a fűszereket, hogy homogén elegyet alkossanak, máris önthetjük a krumplira, oszlassuk el jól, hogy minden szelet piros köntöst kapjon. Jöhet egy kisebb tepsi, vagy tűzálló tál, lehetőleg egy rétegben terítsük szét az alján a zöldséget. Fedjük le alufóliával, így puhítsuk, majd vegyük le, és pirítsuk, amíg fűszerkéreg nem keletkezik a sültkrumplin.

Hideg sörrel és egy jó filmmel az igazi.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://libazsur.blog.hu/api/trackback/id/tr498246470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2016.01.07. 20:35:39

Jól néz ki, de nem ég meg a fűszerpaprika a krumplin?

némethzsófi 2016.01.07. 20:38:41

Figyelni kell, hogy csak piruljon, de ne égjen. A fólia levétele után kb. 10 perc elegendő is a forró sütőben :)

malkolmcole 2016.01.07. 22:22:05

:-D nekem odakapta a paprikát, épp most szellőztetek...

Gyorgy Nagy 2016.01.07. 22:22:08

Fincsi lehet.Ki probálom.

némethzsófi 2016.01.07. 22:23:34

@Parajpuding: Figyelni kell, hogy csak piruljon, de ne égjen. A fólia levétele után kb. 10 perc elegendő is a forró sütőben :)

némethzsófi 2016.01.07. 22:24:49

@malkolmcole: Sajnálom :( Remélem, legközelebb csak pirul, és nem ég :)

funfun 2016.01.08. 17:11:29

Nem kell közben forgatni? Alul is ropogós lesz?

Változtass a betűstíluson, nehéz olvasni.

némethzsófi 2016.01.08. 17:14:27

@funfun: Nem szükséges forgatni, nekem alul is kellemesen ropogósra sült a fűszerkéreg.
Köszönöm a kritikát is :)
http://libazsur.blog.hu/