Lélekmelengető csicseriborsó leves

2015/12/07. - írta: némethzsófi

-indiai íz a hideg téli estékre

csicseriborso_leves.JPG

 

A csicseriborsó nagyon hálás alapanyag, legtöbben humuszként fogyasztják. Nagyon tápláló, és sok fűszer a barátja, így többféle irányba indulhatunk vele. Én ezzel a recepttel Indiát vettem célba.

Hozzávalók

1 db üveges főtt csicseriborsó, kb 400 gramm

1 vastagabb szelet húsos szalonna

1 fej vöröshagyma

1 kanál libazsír

1 pohár natúr joghurt vagy tejföl

1 evőkanál étkezési keményítő

indiai fűszerek: kurkuma, korriander, római kömény

kakukkfű

bors

 

A húsos szalonnát apró kockára vágjuk, és megpirítjuk a libazsíron. Ha ezzel megvagyunk, jöhet rá a szintén apróra vágott hagyma, amit addig párolunk, míg egészen puha lesz. Mivel azt szeretnénk, hogy az egész ételt átjárja a meleg fűszerek aromája, a forró zsiradékra szórjuk őket, hogy kiengedjék erejüket. Én indiai fűszerkeveréket használtam, aminek a kurkumától szép sárga színe van, mely harmonizál a csicseriborsóval. Ha keveréket használunk, nem is kell sózni-borsozni külön, és az arányokat is könnyebben eltaláljuk. Ezután hozzáöntjük a csicseriborsót levével együtt. Mivel már a zöldség főtt, nem kell sok idő, hogy megpuhuljon, fedő alatt kb. 10-15 perc elég is neki. Ha úgy látjuk, nem elég hosszú a leve, pótoljuk vízzel. Semmiképp sem alaplével, mert felborul a fűszerezés harmóniája. A joghurttal elkeverjük a keményítőt, hogy kissé besűrítsük a levesünket, és selymes állagot kölcsönözzünk neki, a már készre főtt ételhez adjuk, és megvárjuk, hogy még egyszer felforrjon.

Forrón tálaljuk, sajtos grillezett lapos kenyérrel. Hideg téli estékre hibátlan választás, átmelegítő és igencsak laktató finomság.

Szólj hozzá!
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://libazsur.blog.hu/api/trackback/id/tr558145440

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keralai kókusztejes halcurry - recept 2015.12.08. 06:20:34

Kifejezetten vicces a videó, szerintem ennyire feledékeny vendége még nem volt az Ízes életnek, mint én... Viszont a halcurry tényleg fantasztikus, és persze akár csak zöldségekkel, garnélával, vagy más hússal is elkészíthető.  Tavasszal elég alapos...

Trackback: JÁTÉK és recept: a világ legjobb lencsefőzelékével most még nyerhetsz is 2015.12.08. 06:20:16

Itt a videorecept a világ legfinomabb lencsefőzelékéhez, a pandzsáb eredetű, de már egész Indiában és a világon elterjedt Dal Makhanihoz. Ha pedig odafigyelsz a videóra, akkor meg is nyerheted a készüléket, amiben csinálom. A Philips-szel kooperáció...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
http://libazsur.blog.hu/