Paprikalekvár és avokádó

2015/11/09. - írta: némethzsófi

paprikalekvar_avokado.jpg

Ennél több hozzávaló nem is kell egy izgalmas, mégis egyszerűen összedobható reggelihez, vagy vacsorához. Kívánkozik rá még egy kis bacon fodor, amit szintén egyszerűen elkészíthetünk, és teljessé tesz füstös ízével a kompozíciót.

Hozzávalók

szeletelt kenyér

paprikalekvár

1 db érett avokádó

2-3 szelet bacon

Kezdjük a bacon fodorral, hiszen ez készül a leghosszabban, összesen 6 percig. A szalonnaszeleteket félbe vágjuk, és fogpiszkálóra tűzzük úgy, hogy hullámot formálunk belőle.  A közepesen forró serpenyőben körben helyezzük el a fodrocskákat, hogy egyformán piruljanak, időnként ránézünk, hogy a kellemesnél több pörzsanyagot ne kapjanak.

Amióta kontaktgrillem van, mindenhez használom, amihez csak lehetséges. A kenyeret is ezen pirítom, de természetesen a sima kenyérpirító is tökéletes ehhez a szendvicshez. A grilltől szép csíkokat kap a kenyérszelet, így inkább showelem ez, mint ízfokozó. Amíg a maradék előkészület tart, kellemesen megpirulnak a kenyerek.

A tálalás előtti utolsó mozzanat az avokádó meghámozása és felszeletelése. Érdemes érett, kívülről sötétbarna, de még nem túl puha gyümölcsöt választanunk. A puhább, érettebb avokádó inkább guacamoléhoz alkalmas, most nekünk kényelmesen szeletelhető, de érett darabra van szükségünk. Amikor megszabadítottuk a héjától és a magjától, kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. Pici sóval csalogassuk elő belőle a kissé diós ízt.

A bacon elkészült, ha jól sütöttük, a fogpiszkáló kivétele után szép hullám alakjuk marad.

Összeállítjuk a szendót: a frissen pirult kenyereket megkenjük a paprikalekvárral. Válasszunk olyat, ami picit csípős, így remekül kiegészíti a legyező alakban ráterített gyönyörű avokádó, és a füstös ízű bacon fodor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libazsur.blog.hu/api/trackback/id/tr488065786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
http://libazsur.blog.hu/